3. FELLENDÜLÉSSEL A SZEGÉNYSÉG ELLEN!

Újraosztogatás helyett nagyobb kenyeret, amelyből több, európai polgárhoz méltó jövedelem jut Magyarország minden lakosának!

A MOMA nagyobb kenyeret akar sütni, amelyből több, európai polgárhoz méltó jövedelem jut Magyarország minden lakosának.  A tartós fellendülés, a magyar gazdasági csoda megteremtésének kulcsfeltétele a bizalom helyreállítása.  Bizalom egymás között, az ország polgárai és kormányzata között, a nemzetközi közösség és Magyarország között. Ezért akarunk világos, érthető, időtálló törvényalkotást; tartós, egyszerű, kiszámítható adószabályozást; a politikai hatalmat és oligarcháit szolgáló állami beavatkozás helyett mindenki számára egyenlő versenyfeltételeket; befektetés-ösztönző és munkahelyteremtő gazdaság-politikát.

Azonnali intézkedések

  • A jogszabályrendszer felülvizsgálatának megkezdése, a „salátatörvények” felszámolása, tiszta jogszabályi hierarchia, áttekinthető és érthető jogszabály-alkotás;
  • Az adórendszer felülvizsgálata, az adónemek és adótípusok számának radikális csökkentése, az adóztatás holt terheinek és adminisztratív költségeinek csökkentése;
  • Az állam szerepvállalásának és gazdasági beavatkozásainak felülvizsgálata; az iparágak és azon belül egyes csoportok működési feltételeit eltérítő különleges adók kivezetése; a pályázati rendszerek céljának, terjedelmének és eljárásrendjének felülvizsgálata; a politikai preferencializmus megszüntetése a gazdaságban.