A rendszerváltás igénye mindent felülír

Ordító szükségszerűséggé, mindent elsőprő paranccsá vált az ellenzéki szövetség. A Modern Magyarország Mozgalom kész bármelyik nyilvántartásba vett egyéni jelöltjét visszavonni, ha létrejön a teljeskörű ellenzéki megegyezés és minden jelöltet állító ellenzéki párt képviselője megállapodik a legesélyesebb jelölt személyében mind a 106 egyéni választókerületben. Bokros Lajos nyilatkozata 2018. március 11-én.A rendszerváltás igénye mindent felülír,

 

ez a véleménye a Modern Magyarország Mozgalomnak négy héttel a választások előtt.

 

Nem újkeletű vélemény ez. Pontosan másfél évvel ezelőtt fogalmaztuk meg, amikor útjára bocsátottuk az 500 napos programot. Elsőnek a Modern Magyarország Mozgalom.

 

Mit jelent ma a rendszerváltás? Három dolgot.

 

  1. Az önkényuralom felszámolását és az alkotmányos jogállam, a demokrácia helyreállítását.
  2. A hazug, tolvaj és pazarló kormányzás felváltását igazmondó, hatékony és tisztakezű vezetéssel.
  3. Az ország végzetes leszakadásának megállítását és megfordítását ésszerű, szakszerű és becsületes gazdasági, társadalmi és nemzetközi politikával.

 

Az egyfordulós, az önkényuralom javára tudatosan eltorzított, tisztátalan választási rendszerben erre egyedül senki sem képes.

 

Ordító szükségszerűséggé, mindent elsőprő paranccsá vált az ellenzéki szövetség.

 

Magyarország nem bír ki még négy évi önkényuralmat - szoktuk mondani. Nyilván ez nem szó szerint értendő, mert egy társadalom sok mindent kibír. De a kérdés nem a túlélés, hanem a felemelkedés, a felzárkózás megkezdése. 30 évvel az első rendszerváltás után.

 

Unokáink sem fogják látni a fejlett és boldog országot, ha minden így marad. Ne maradjon.

 

A Modern Magyarország Mozgalom kész bármelyik nyilvántartásba vett egyéni jelöltjét visszavonni, ha létrejön a teljeskörű ellenzéki megegyezés és minden jelöltet állító ellenzéki párt képviselője megállapodik a legesélyesebb jelölt személyében mind a 106 egyéni választókerületben.

 

Jövőnk a tét!

2018/03/12