Bokros Lajos

NE A KICSIN HUZAKODJUNK, SÜSSÜNK NAGYOBB KENYERET!

Budapest, 5. VK

Tisztelt Választópolgár!

Dr. Bokros Lajos vagyok, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke és képviselőjelöltje a budapesti 5. választókerületben. A MoMa hazánk egyetlen szabadságelvű, konzervatív, nemzeti ihletésű és európai elkötelezettségű pártja. Ennek a kivételes értékrendnek a képviseletében indulok az országgyűlési választásokon és kérem az Ön megtisztelő bizalmát és szavazatát. 

A főváros VI. kerülete volt az otthonon életem első 18 évében. Itt jártam általános iskolába és gimnáziumba. Szüleimtől örökölt kerületi lakásomat ma is használom. 

Pályámat a magyar választópolgár ismeri. Dolgoztam a Pénzügyminisztériumban és a Magyar Nemzeti Bankban. Én voltam az 1990-ben újra megnyitott Budapesti Értéktőzsde első elnöke, 1991 és 1995 között a Budapest Bank vezérigazgatója.   

Nevemhez fűződik az 1995-ös gazdasági és pénzügyi stabilizáció. Ez megmentette hazánkat az államcsődtől és javította gazdaságunk versenyképességét. A reformok kivételesen gyors növekedést eredményeztek. Egyensúly és növekedés egyszerre – páratlan eredmény a magyar gazdaság történetében. 

1996 és 2004 között a Világbank igazgatója voltam, elsőként egy volt kommunista országból. 25 országban adtam tanácsokat, irányítottam szerkezeti reformokat. Szívesen teszem ezt ma is. Teljesítményem megalapozta nemzetközi hírnevemet. 

2004 óta a budapesti Közép-Európai Egyetem és a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem tanára vagyok. Külföldi és hazai diákok tízezrei tanultak és tanulnak tőlem ma is. Az egyetemi oktatás a választási kampány alatt sem szünetel egyetlen percre sem. 

A Modern Magyarország Mozgalom 2013-ban jött létre. 2014-ben indultam a párt főpolgármester-jelöltjeként és az önkormányzati választásokon 36%-ot értem el. Nem az adófizetők pénzét, hanem csak sajátunkat költöttük kampányra. 

Most sincs ez másként. A Modern Magyarország Mozgalom az egyetlen párt, ami kizárólag tagjai és támogatói erőforrásait használja fel. Így tartjuk tisztességesnek. Pártunk nemcsak hirdeti a korrupció elleni harcot, hanem saját keze is tiszta. 

A MoMa célja, hogy véget vet az önkényuralomnak, ami gazdaságunk leszakadását, társadalmunk szétszakadását és a közélet romlását okozta. Meg kell állítanunk a pusztulást, enyhíteni a szegénységet, az uralkodó osztály züllését. Nem kergetünk vágyálmokat és nem ígérünk csodát. Nem adhatunk mindenkinek nagyobb szeletet az egyre kisebb kenyérből. De tudjuk, hogyan kell nagyobb kenyeret sütni és azt igazságosan elosztani! Ráadásul anélkül, hogy a felét a pék ellopná. 

Igazodni kívánunk az Európai Unió értékrendjéhez. Ez megfelel a magyar nemzet alapvető érdekeinek. Békében kívánunk élni és tisztelettel együttműködni a Kárpát-medence minden népével. Ez az egyetlen útja annak, hogy a száz évvel ezelőtt államunk határain kívülre került nemzetrészek megmaradjanak, megerősödjenek. 

Meg akarjuk erősíteni a nemzet belső tartását, visszaadni a társadalom méltóságát. Mindenkinek legyen jól fizető munkája, hozzá megfelelő képzettsége. Szűnjön meg a félelem. Ne kelljen senkinek a hatalomhoz dörgölőzni ahhoz, hogy megéljen. Legyen szabad a sajtó. Állítsuk helyre a jogállamot. Legyen az állam kicsi, hatékony és tisztakezű. Adjon teret és szárnyakat a vállalkozóknak és a civil szervezeteknek. 

Ezt kívánja, ezért dolgozik a Modern Magyarország Mozgalom. Itthon, Európában.

Bokros Lajos