Matula Gergely

FELLENDÜLÉSSEL A SZEGÉNYSÉG ELLEN!

Baranya megye, 4. VK

Tisztelt Választópolgár!

Matula Gergely vagyok, a Modern Magyarország Mozgalom képviselőjelöltje a Baranya megyei 4. választókerületben.

1983-ban születtem Szigetváron, édesanyám hátrányos helyzetű gyerekekkel foglakozott, édesapám lakatos volt. Gyermekéveimet Szigetváron és Hobolban töltöttem. Műszaki tanulmányokat folytattam Baranya megyében, Szigetváron és Pécsen. Már ekkor is láttam milyen nagy a különbség a megyén belül, a kis falvak, városok és a megyeszékhely között. Mind oktatásban mind munkalehetőségben, de életvitelben is nagy hátrányban van választókerületem.

Szorgalmamnak, tenni akarásomnak és talán a szerencsének köszönhető, hogy nem kényszerültem arra, mint sok barátom, iskolástársam, hogy külföldön kelljen munkát vállalnom. A kormány hamisan állítja, hogy a külföldre ment generáció csak kalandot keres. Szinte nincs olyan család, akinek ne dolgozna egy ismerőse külföldön, a jobb- vagy csak pusztán a megélhetés miatt.

Apaként nem csak a saját sorsomért vagyok felelős, hanem családom jövőjéért is. Szeretném, ha ezt a felelősséget kiterjeszthetném választókerületemre is. Van kiút a lemaradás és önkényuralom korszakából. A kiutat a Modern Magyarország Mozgalom jelenti. Az országot benne Baranyát kiemelten, a foglalkoztatás problémája tartja béklyóban, leginkább ezen akarunk segíteni.

Ma nagyon sok terület szorul támogatásra. Bajban van az oktatás, túlterhelt az egészségügy, gyermekek éheznek. Kevés a munkahely, és ha van, kevés a képzett munkaerő. Mi nem gondoljuk, hogy valakinek többet adhassunk, akkor azt mástól kell elvennünk. Mi nem a kis kenyeret próbáljuk jobban elosztani, hanem nagyobb kenyeret fogunk sütni. 

A Modern Magyarország Mozgalom, benne én is, a nagyobb kenyér pártján állunk.

Matula Gergely