Holló István

MOMA elnökségi tag

Informatikus vagyok, 56 éves. Feleségemmel 33 éve élünk házasságban, két felnőtt gyermekünk van. 

Több mint 25 éve dolgozom élvonalbeli szoftvertechnológiákkal és európai országok vállalataival. Elég sok időt töltöttem el külföldön, így pontosan tudom, hogy létezik működő gazdaság, létezik olyan világ, ahol az emberek elfogadják, megértik és tisztelik egymást. Ma Magyarország nem ilyen. A regnáló Orbán-rezsim az utóbbi években mindent tönkretett, amit a rendszerváltás óta sikerült felépítenünk. Nincs valódi parlamentáris demokrácia, a sajtót, a bűnüldözést és az igazságszolgáltatást a saját szolgálóleányává silányította. Az általa létrehozott uram-bátyám feudalizmus pedig nem, hogy szolgálná az ország fejlődését és felzárkózást, de épp ellenkezőleg, évtizedekre blokkolja azt. 

Ezen változtatnunk kell! Meg kell ezt tennünk azért, hogy reményvesztett fiataljaink ne kényszerüljenek külföldre. De meg kell tennünk azért is, hogy nyugdíjas szüleink ne égből hullott mannaként tekintsenek az év végi Erzsébet utalványokra. Ennél sokkal többet érdemelnek! De ha másért nem, hát meg kell tennünk saját önös érdekünkben is, hogy kinek-kinek személy szerint is jobb legyen.

Vissza kell állítani a sajtó szabadságát és függetlenségét, hogy ha bárki a hatalomban "megtévedne", az derüljön ki. Derüljön ki az igazság, és csakis az igazság! 

Vissza kell állítani a bűnüldözés és az igazságszolgáltatás szabadságát és függetlenségét, hogy ha már e "megtévedés” kiderült, akkor feleljen is érte az elkövető a törvények szerint és értelmében. 

Vissza kell állítani az oktatás szabadságát és függetlenségét, hogy az ne alattvalókat, hanem mindannyiunk örömére és hasznára ténykedő polgárokat képezzen. 

Vissza kell állítani a versenyt az élet minden területén, hogy a személyes kapcsolatok helyett a teljesítmény érvényesüljön, hiszen a fejlődés csak ez által garantálható. Valódi verseny nélkül nem lehet a gazdaság teljesítményét növelni így a kenyér mérete marad. Ha valakinek többet ígérünk azonnal meg kell azt is mondanunk, hogy azt majd kitől szándékozzuk elvenni, kinek fog emiatt kisebb szelet jutni. 

Csak a verseny által lehet a kenyér nagyobb! Nincs más megoldás arra, hogy úgy jusson mindenkinek több, hogy azt ne másoktól kelljen elvenni.